Entrega premio Honorífico José Sacristán

El reconegut actor José Sacristán ha sigut reconegut amb el Premi Honorífic del Festival de Cinema Antonio Ferrandis que el certamen cinematogràfic ha creat enguany amb motiu del centenari del naixement de l’actor paterner Antonio Ferrandis.

Coincidint amb l’estada de l’actor a València, i davant la seua impossibilitat de ser present en la sisena edició del Festival de Cinema que se celebrarà del 12 al 17 d’octubre, l’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, va fer lliurament d’aquest guardó a Sagristà la setmana passada sobre l’escenari del Teatre Olympia al finalitza la seua representació teatral davant espectadors, amics i familiars.

L’actor, durant el moment del lliurament, va manifestar la seua gratitud per rebre aquest guardó, destacant que “Paterna ha sabut mantindre viva la memòria d’aquest gran actor i gran persona que era Antonio Ferrandis”.

Per part seua, l’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, va destacar que “l’any en què es compleixen 100 anys del nostre volgut Antonio Ferrandis, era necessari condensar tot l’afecte que li tenim en un Premi Honorífic, carregat de sentiment i entregat a un altre grandíssim actor, gran persona i bon amic del nostre paterner més internacional”.

I és que tots dos intèrprets, a més de coincidir en pel·lícules com Vente a Alemania, Pepe o Miedo a salir de noche, van estar units per una gran amistat fora de les pantalles, una especial relació que ha portat a homenatjar la figura de Sacristán, un dels millors actors de la història d’Espanya, vinculat a Paterna a través de Ferrandis.

José Sacristán (Madrid, 1937) ha rebut recentment el Premi Nacional de Cinematografia per la seua extensa trajectòria en cinema, teatre i televisió. Amb més d’un centenar de pel·lícules en la seua filmografia, també ha exercit com a director i, en totes les seues facetes, ha sigut reconegut i premiat com un dels millors representants de l’art de la interpretació al nostre país.