Tots els curts finalistes es projectaran el dijous 15 d’octubre a les 11 h en el Gran Teatre Antonio Ferrandis. Entrada lliure fins a completar aforament.

FINALISTES MILLOR FICCIÓ ESPANYOLA

JULIETETA de Alejandro de Vega i Álvaro Moriano

Julia vol ser actriu, però hi ha alguna cosa que li ho impedeix: les seues pors, els seus complexos, la seua família.

EL AGUA d’Andrea Dargenio

Un home es desperta en un món on l’aigua ha desaparegut, no obstant això, tots es porten com si res passara.

SU RIDER d’Alberto Utrera

Abril arriba a casa i demana menjar per a sopar. El repartidor que arriba no és el que esperava i tampoc la situació que està a punt de viure.

YALLA de Carlo D’Ursi

Mufid, un xic de 14 anys juga al futbol amb els seus amics. Falla un tir i fa desaparéixer la pilota darrere d’un pujol. No vol anar a buscar-la, però sap que ho farà.
Quan s’endinsa en la zona vigilada per un dron militar, descobreix que Amina ha agafat la seua pilota. Mufid intenta recuperar-la.
Hassan lleva la pilota als adolescents i la tira dins d’unes ruïnes; en el seu interior, un gran secret.
El dron es posa en alerta. Mufid ix de les ruïnes amb la pilota, però el dron no el té clar. Mufid es converteix en un nou objectiu. Una gran explosió acabarà amb tot.

VERA de Laura Rubirola Sala

Vera (55), una gran aficionada a la música clàssica que treballa com a netejadora nocturna, descobreix a Miguel; un home a qui mai ha vist, però a qui imagina gràcies als objectes que aquest té en el seu escriptori.

 

FINALISTES MILLOR REALITZADOR/A JOVE o DIRECTOR/A MENOR DE 25 ANYS

UN MAL MENOR de Francisco Pérez Uscocovich

La història de Carlos, un xiquet que percep el món sonor a la seua manera i viu amb el seu trastorn auditiu enfrontant-se al món sense perdre la seua essència. El so defineix la seua realitat i el seu comportament respecte a la societat, i a diferència de la vista no es pot pestanyejar amb les oïdes.

ONE LEFT de Sebastian Doringer

Diversos pacients esperen en la consulta d’un metge per a conéixer la seua esperança de vida. En la majoria dels casos, el temps assignat no és el que esperaven.

LILO d’Eric Marco

Narra la història d’amor i fantasia de Lia. Després de trencar la relació amb la seua parella, la jove xica s’enamora d’un peix taronja. Junts viuran una surrealista i intensa història on acabaran per descobrir la realitat.

LA GALLINITA CIEGA de Victor Luiz Riona

Mónica i Miguel creuen que només la fe en la Naturalesa pot salvar la vida dels seus fills malalts. Quan les coses comencen a no anar bé, l’amor fa dubtar a Mónica.

MADRID-ESTOCOLMO d’Antonio Ledesma Vila i Carmen Kaltchev Soto

Nit a Madrid, les mirades d’Eva i María es creuen.