Dimecres, 22 de febrer
PROJECCIÓ CURTMETRATGES FINALISTES
19 h. Gran Teatre Antonio Ferrandis Projecció dels deu curtmetratges finalistes de l’edició de 2023 (cinc per cadascuna de les dues categories, Millor Ficció i Jove Realitzador).
Des dels nostres començaments, en el festival ens hem caracteritzat pel nostre suport a les noves generacions de cineastes a través del nostre concurs de curtmetratges, alguns dels quals han sigut posteriorment reconeguts en certàmens nacionals i internacionals. Amb cada nova edició, el nombre d’obres presentades va en augment i ja ens trobem entre els festivals amb major nombre de participants a nivell autonòmic.
El jurat proposat per a la valoració dels treballs i la designació de guanyadors estaria compost pels següents professionals valencians:

  • Roberto Bueso Andreu, cineasta.
  • Rosana Pastor,actriu, guanyadora d’un premi Goya.
  • Nacho Navarro, director del festival DocsValència.

Dijous, 23 de febrer
PROJECCIÓ DE “LO IMPOSIBLE”
19 h. Gran Teatre Antonio Ferrandis Projecció especial de “Lo Imposible” (J.A. Baiona, 2012) amb presentació en video a càrrec del director Juan Antonio Bayona. Última pel·lícula que es va rodar en els estudis de la Ciutat de la Llum d’Alacant, que tornaran a obrir-se pròximament. A més, el 23 de febrer de 2023 es compleixen exactament 10 anys des que la pel·lícula va estar nominada als Oscar, en la categoria de millor actriu. En total, va aconseguir 28 reconeixements internacionals, entre ells cinc premis Goya d’un total de 14 nominacions.

Divendres, 24 de febrer
PROJECCIÓ DE “EL AGUA”
10:30 h. Gran Teatre Antonio Ferrandis Projecció per a públic juvenil pertanyent als instituts de Paterna de la pel·lícula valenciana “El Agua” (Elena López Riera, 2022), rodada en la localitat d’Oriola. La cinta ha sigut una de les grans sensacions de l’any a nivell nacional, sent presentada en el Festival de Cannes i collint dos premis Berlanga de l’Audiovisual Valencià i dues nominacions al Goya (millor direcció novella i actriu revelació). A través d’aquesta història, els joves coneixeran la importància de les relacions familiars i del vincle amb el lloc d’origen.

COL·LOQUI “EL COMPONENT SOCIAL EN L’AUDIOVISUAL VALENCIÀ: LA IMMIGRACIÓ”
19 h. Gran Teatre Antonio Ferrandis Col·loqui sobre el component social en l’audiovisual valencià, amb especial atenció al tractament de la immigració al nostre cinema. L’acte continua la línia compromesa d’edicions anteriors del festival, que van acollir taules redones sobre temes de rellevància social com el paper de la dona en la indústria, la normalització del col·lectiu i les temàtiques LGTBI+ en les pel·lícules rodades en la nostra comunitat o la representació de la salut mental en aquestes històries. Enguany, amb el drama migratori produït per la guerra a Ucraïna, aquesta qüestió adquireix una importància encara major dins de la nostra societat.
El col·loqui serà moderat pel periodista Álvaro G. Devís (Culturplaza), i comptarà amb la presència de:

  • Aurea Ortiz, gestora cultural i professora d’història del cinema a la Universitat de València. Forma part de l’equip de la Filmoteca de València i codirigeix el festival de sèries “LABdeseries”.
  • Laura Bellver, responsable de comunicació del festival Humans Fest.
  • Abdelatif Hwidar, actor i director resident a València, responsable de diferents treballs sobre immigració.

Pendents de confirmació els participants definitius en el col·loqui

PROJECCIÓ DE “VASIL”
20 h. Gran Teatre Antonio Ferrandis Projecció de la pel·lícula “Vasil” (Avelina Prat, 2022), protagonitzada per Karra Elejalde.

Dissabte, 25 de febrer
PROJECCIÓ DE “SUPERLÓPEZ” AMB ANIMACIÓ INFANTIL PRÈVIA
11:30 h. Gran Teatre Antonio Ferrandis Projecció especial per a públic familiar de la pel·lícula “Superlópez” (Javier Ruiz Caldera, 2018), amb la participació de Maribel Verdú i guanyadora del Goya als millors efectes visuals. Amb animació infantil prèvia amb activitats com “pintacares”. Mitjançant aquesta activitat lúdica i participativa, el festival manté la seua aposta per acostar-se als espectadors més joves i fomentar l’experiència cinematogràfica en família, després de les projeccions de Tadeo Jones 2 i Animal Crackers en les edicions de 2021 i 2022.

PROJECCIÓ DE “EL FARO DE LAS ORCAS”
18 h. Cines Kinépolis de Paterna Projecció especial de la pel·lícula “El faro de las Orcas” (Gerardo Olivares, 2016), protagonitzada per Maribel Verdú i seleccionada per ella. Presentació a càrrec de l’actriu.

GALA DEL VIII FESTIVAL DE CINEMA DE PATERNA
21:30 h. Gran Teatre Antonio Ferrandis Gala de lliurament dels Premis Antonio Ferrandis 2023 als curtmetratges guanyadors i a l’actriu Maribel Verdú, Premi d’Honor de la VIII edició en reconeixement a la seua trajectòria cinematogràfica i televisiva. L’acte estarà presentat per la periodista i influencer valenciana Nerea Sanfe.

Aquesta programació està subjecta a possibles modificacions.

Més informació i entrades per a les diferents projeccions en l’Oficina de Turisme (C. Major, 3).