Tots els curts finalistes es projectaran el dimecres 22 de febrer a les 19 h en el Gran Teatre Antonio Ferrandis. Entrada lliure fins a completar aforament.

FINALISTES MILLOR FICCIÓ

SACRIFICI de Sofía Martell i Lluís Prieto

Victoria és una cambrera d’hotel esgotada. Hui, en el seu últim dia de treball abans de jubilar-se, se sent diferent. El corredor de l’hotel li marca el camí cap a la llibertat.

SEMILLAS de Toni Bestard

Espanya, 1938. Una dona sembra tranquil·lament en el seu hort. De sobte irrompen en el lloc dos soldats armats. Abans que la detinguen, la dona amaga algunes llavors en la seua butxaca.

ACTOS POR PARTES de Sergio Milán

El càncer de Marta torna amb força. Cansada de la seua sort, decideix tirar la tovallola. Serà llavors quan tres històries acudiran a ella per a, des de l’humor més inesperat, ajudar-la a reescriure el seu destí.

WIRELESS de José (Putxa) Puchades Martínez, David Maqueda Pavo i Julieta Gasroc

Eugenio és un vell titellaire amb més passat que presente, que viu ancorat en una cadira de rodes i en el record de la seua dona. Ramón és un jove assistent que ajuda a Eugenio en el seu dia a dia i en la seua fantasia. Sarina és un record que ja no és el que era i vol marxar, per a poder tornar a ser.

MESA PARA 3 d’Álvaro G. Company i Meka Ribera

Cinc amics acudeixen a sopar a un restaurant de nivell. En arribar, descobreixen que la taula reservada, inicialment per a cinc persones, és ara una taula per a tres. Una situació imprevista que posarà a prova l’amistat, i els vincles existents dins d’aquest grup d’amics.

FINALISTES MÉS BEN DIRECTOR/DIRECTORA JOVE

NON GRATA d’Ana Lozano

Julia assisteix amb el seu fill Dani, que té TDAH, a una festa d’aniversari a la qual no han sigut convidats. Els pares, reticents al fet que entren, els acaben deixant passar i la festa transcorre amb normalitat fins que una agressió entre els xiquets fa que els adults culpen al xiquet i Julia perd els estreps per defensar-lo.

DUELO de Marc Borràs

Helena, professora d’institut, rep la visita inesperada de Claudia, la mare d’un dels seus alumnes, recentment mort. Claudia vol saber per què el seu fill va decidir suïcidar-se i acaba descobrint que no és l’única suportant un duel.

SOLO d’Alberto Gross Molo

Fran treballa sense descans mentre cuida del seu pare i el seu fill Dani. Quan expulsen a Dani de l’institut, es veu desbordat. El comportament de Dani li està portant al límit i Fran haurà d’actuar per a no perdre-li abans que siga massa vesprada.

MARUJA de Berta Garcia-Lacht

María Antonia Bravo García, més coneguda com a Maruja, viu amb el seu marit en Sant Ildefons, un barri de classe obrera de Cornellà, en la perifèria de Barcelona. Té 87 anys, s’avorreix a casa i sovint ix al carrer a la recerca d’aire fresc que la faça somriure, sempre amb el seu carro de la compra.

ALGO PERMANENTE d’Ana de Alva

Un bany sempre és bon lloc per a mantindre una conversa important, així ho fan Silvia i Lara. Una conversa quasi adulta de dos adolescents amb problemes d’amor.