Tots els curts finalistes es projectaran el dijous 14 d’octubre a les 11 h en el Gran Teatre Antonio Ferrandis. Entrada lliure fins a completar aforament.

FINALISTES MILLOR FICCIÓ ESPANYOLA

ANTES DE LA ERUPCIÓN de Roberto Pérez Toledo

Encara que una erupció volcànica pot ocórrer sense cap senyal previ, el més probable és que els volcans emeten diferents tipus d’advertiments abans que comence l’erupció. A penes ho vam veure vindre.

CHRISTMAS SUMMER de Ignacio Borderes

Una família multicultural celebra nadal a l’Argentina després de patir la mort de la mare, oriünda d’aqueix país. El pare, Estatunidenc, ha de decidir si serà l’últim Nadal que celebren junts en família, sabent que la distància lentament dissoldrà el vincle.

ORQUESTA LOS BENGALAS de David Valero Simón

“Los Bengalas” són una orquestra formada per quatre amics jubilats que porten més de 30 anys tocant en les festes dels pobles, però enguany alguna cosa ha canviat.

STANBROOK de Óscar Bernàcer

Espanya, març de 1939. La guerra agonitza. En el port d’Alacant s’amunteguen milers de persones esperant l’arribada de vaixells que els conduïsquen a l’exili. Amarrat, el vaixell de càrrega Stanbrook és testimoni de la desesperació.

VICTORIA de Daniel Toledo Saura

Aquesta és la història d’una primera trobada i, alhora, d’un retrobament. És la història del moment en el qual Ana veu per primera vegada a Clara.

 

FINALISTES MILLOR JOVE REALITZADOR/A

+1 de Willy Suárez

Dante rep una trucada de la seua mare mentre està de festa durant Covid-19.

CLUB SILENCIO de Irene Albanell Mellado

Una vesprada que passa Martina una xiqueta de 10 anys amb Alejandra, la seua mare. Mare i filla tenen una química increïble, però la seua relació es veu complicada pel nociu contacte d’Alejandra amb les drogues.

EL RUIDO SOLAR de Pablo Hernando

Una col·lecció d’històries sobre persones que van tindre una visió fugaç del futur després d’un esdeveniment còsmic inexplicable.

HACERSE EL MUERTO de David Bustos

Marcel i la seua mare viuen ocults en una casa abandonada, lluny de la societat. Enfront de l’avorriment, Marcel li dona la benvinguda a un nou company de jocs, obrint les portes als fantasmes del passat; aquells dels quals la seua mare ha intentat protegir-li tot aquest temps.

PUTOS MENTIROSOS de Alberto Blanco

Alejandro Martínez porta deu dies tancat a la seua habitació en la qual ha perdut la perspectiva del temps i tot per una alerta de pandèmia contra la qual comença a sospitar i conspirar.