Adriana Ugarte

L’actriu espanyola Adriana Ugarte recollirà enguany el Premi Especial del Festival de Cinema Antonio Ferrandis de Paterna durant la Gala de premis que se celebrarà el pròxim 16 d’octubre en el Gran Teatre de Paterna amb tots els protocols anticovid vigents.

Amb aquest reconeixement, la intèrpret se suma al llistat d’actrius i actors reconeguts per la seua trajectòria en passades edicions com Javier Gutiérrez, Carmen Machi, Hugo Silva, Emma Suárez o Nacho Fresneda.

Actriu polifacètica, ha protagonitzat algunes de les sèries de ficció més reconegudes com “La Señora” o “El tiempo entre costuras” que li van valdre alçar-se amb un Ondas, el premi de la Unió d’Actors o el premi Iris entre altres.

També ha treballat a les ordres de directors tan reconeguts com Pedro Almodóvar en Julieta, paper que li va valdre diferents nominacions com els Premios Feroz o els Premis del Cinema Europeu.

La VI edició del Festival de Cinema Antonio Ferrandis, que tindrà lloc del 13 al 17 d’octubre, celebra enguany diferents activitats especials dirigides a commemorar el centenari del naixement de l’actor paterner Antonio Ferrandis. Es tracta de cinc intensos dies dedicats al seté art amb activitats, col·loquis, projeccions i el seu reconegut concurs de curtmetratges.

La programació arrancarà el dimecres, 13 d’octubre amb l’exposició commemorativa dels 100 anys del naixement de l’actor paterner Antonio Ferrandis que podrà visitar-se fins al 23 d’octubre en el Gran Teatre. Una mostra que inclou objectes personals, guions de les seues pel·lícules més destacades, així com una col·lecció dels posters dels films en els quals va participar, i una sala audiovisual on es projectaran fragments de les seues pel·lícules.

El dijous, 14 d’octubre a les 11 hores, el Gran Teatre acollirà la projecció dels deu curts finalistes en les dues categories del concurs, Millor curt de Ficció i Millor Director/a Jove, aquest últim dirigit a realitzadors menors de 25 anys.

Per part seua, el divendres, 15 d’octubre se celebrarà un col·loqui moderat pel periodista Carlos Garsán sobre la representació del col·lectiu LGTBI+ al cinema que comptarà amb la participació de l’actor Ferran Gadea, l’actor, director i dramaturg, Juan Carlos Garés, l’actriu i guionista Carmen Fernández Ródenas i el figurinista i encarregat de vestuari, Miguel Carbonell. Després de la xarrada es projectarà la pel·lícula d’Arantxa Echevarría “Carmen y Lola” (Super8).

El dissabte, 16 d’octubre a les 18 hores es projectarà la pel·lícula “Durante la tormenta” (Warner Bros), presentada per la mateixa Adriana Ugarte, protagonista del film. I a les 21.30 hores, el festival es vestirà de llarg per a celebrar la Gala de lliurament de premis, on a més de premiar als curts guanyadors, s’entregarà el Premi Especial “Antonio Ferrandis” a l’actriu com a reconeixement a la seua carrera.

El festival posarà el punt i final, el diumenge 17 d’octubre. A les 12 h es projectarà “Tadeo Jones 2: El secreto del Rey Midas” protagonitzada per Adriana Ugarte. A la vesprada a les 18 h, tindrà lloc un col·loqui sobre la sèrie de Movistar+ “Paraíso”, rodada en la Comunitat Valenciana, en el qual participaran el seu creador i director, Fernando González Molina i a continuació es projectaran els dos primers episodis.

Una edició que es presenta com la més nombrosa quant a la participació en el seu concurs de curtmetratges, amb més de 340 treballs presentats, i que tal com ha destacat la regidora de Turisme, Cultura i Foc, Teresa Espinosa demostra que “el Festival de Cinema de Paterna s’ha consolidat com una plataforma imprescindible per a conéixer a les futures promeses del cinema espanyol”.