Premiados VI edición

El Festival de Cinema Antonio Ferrandis de Paterna va celebrar el dissabte a la nit la VI Gala dels seus Premis en el Gran Teatre de la ciutat.

La gala, presentada per la periodista Silvia Tomás, va comptar amb la presència de l’actriu madrilenya Adriana Ugarte, que va recollir de mans del director Fernando González Molina i l’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, el Premi Especial d’aquest festival que aquest 2021 ha commemorat el centenari del naixement de l’actor paterner Antonio Ferrandis

Ugarte va agrair a la ciutat aquest guardó així com “el suport a la cultura i al cinema per part de l’Ajuntament de Paterna”, recordant durant la seua intervenció “al gran intèrpret que va ser Antonio Ferrandis”.

En aquesta sisena edició també s’ha reconegut la trajectòria de José Sacristán, company i amic de Ferrandis, que va ser guardonat amb el Premi Honorífic i que encara que no va poder ser present en la gala per motius professionals, va agrair aquest premi a través d’un missatge audiovisual que es va projectar durant l’acte.

Durant la seua intervenció, l’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, va recordar “l’aposta ferma i incondicional de la nostra ciutat per la cultura i el cinema espanyol, així com pel talent i les joves promeses de la indústria cinematogràfica”.

En la gala, que va comptar amb la presència de professionals del sector audiovisual i cinematogràfic, la corporació municipal i una bona representació de la societat paternera, es van revelar els premis als curtmetratges presentats al certamen.

La regidora de Turisme, Cultura i Foc, Teresa Espinosa, va entregar el premi de la categoria Jove Realitzador/a fet que, enguany, va recaure en Alberto Blanco Pacheco per Putos Mentirosos.

De la mateixa manera, la família d’Antonio Ferrandis va ser l’encarregada de fer lliurament del premi al Millor curtmetratge de Ficció, que va ser per a Antes de la erupción de Roberto Pérez Toledo.

El diumenge 17 es va projectar en el Gran Teatre Antonio Ferrandis la pel·lícula Tadeo Jones 2: el secreto del Rey Midas mentre que a la vesprada el Festival arribava a la seua fi amb el col·loqui i posterior projecció de dos capítols de la sèrie Paraíso, del director Fernando González Molina, que va participar en l’últim dels actes de la setmana cinematogràfica de Paterna.