El Festival de Cinema Antonio Ferrandis de Paterna ha arrancat hui la seua cinquena edició amb la projecció dels deu curtmetratges finalistes de 2020, d’entre els més de 250 títols presentats.

Els curts seleccionats en la categoria Jove Realitzador/a, dirigit a directors menors de 25 anys, són: “Un mal menor” de Francisco Pérez, “OneLeft” de Sebastian Doringe, “Madrid-Estocolmo” d’Antonio Ledesma i Carmen Kaltchev, “Lilo” d’Eric Marco i “La gallinita ciega” de Víctor Luiz.

En la categoria de Ficció Espanyola les obres finalistes són “Julieteta” d’Alejandro de Vega i Álvaro Moriano, “El Agua” d’Andrea Dargenio, “Su Rider” d’Alberto Utrera, “Yalla” de Carlo D’Ursi i “Vera” de Laura Rubirola.

A més, actors, productors, guionistes o directors participaran en els col·loquis previstos en aquesta edició, que seran moderats pels periodistes Ana Mansergas i Mikel Labastida.

En aquesta nova cita del certamen, l’actor Javier Gutiérrez rebrà el Premi d’Honor en reconeixement a la seua carrera professional en una Gala de lliurament de premis subjecta als protocols anti-covid, que se celebrarà el dissabte 17 d’octubre en el Gran Teatre Antonio Ferrandis, i serà presentada per la periodista valenciana Carolina Ferre.

Coincidint amb la celebració del festival, Paterna estrenarà un mural-grafiti pintant per l’artista local Carlos Andújar “Cabisciol” en honor a Antonio Ferrandis, i que estarà situat al carrer del municipi que porta el seu nom.