Dins de la seua programació de presentacions de les pel·lícules espanyoles més importants de l’any, el Festival de Cinema de Paterna “Antonio Ferrandis” i els cinemes Kinépolis València acolliran dilluns que ve 8 d’abril la preestrena de la cinta d’animació BIKES.

L’acte estarà presentat per l’actor Carlos Latre, que presta la seua veu al personatge principal, el director Manuel J. García i la influencer María Querol, que també ha participat en el doblatge.

Nominada al Goya 2019 a la millor pel·lícula d’animació, BIKES és una trepidant comèdia d’animació en 3D sobre rodes, en la qual participa un sorprenent grup d’encantadors i simpàtics personatges “a pedals” que ens faran prendre consciència sobre la protecció del medi ambient. Una pel·lícula que, a més de ser divertida, envia un missatge contundent sobre la importància d’una convivència harmoniosa i els valors de l’ecologia.

Con las voces de Carlos Latre, Anabel Alonso, María Querol y el campeón ciclista Perico Delgado, BIKES conquistará a los más pequeños y hará reflexionar a toda la familia sobre la necesidad de luchar contra la contaminación y proteger el medio ambiente.

Produïda per Ximo Pérez (El desentierro, La chispa de la vida), BIKES està dirigida per Manuel J. García, un destacat professional de l’animació que compta amb més de 25 anys d’experiència treballant per als més importants estudis de tot el món, com Disney, WB, Universal i Hanna Barbera. Sobre una idea original del mateix García i argument de John Michael Boughn, BIKES va ser desenvolupada per dos dels més prestigiosos guionistes en el camp de l’animació, Michael Maurer (Les Tortugues Ninja) i Joel Jessup (El show Mr. Hell).

Els últims avanços en tecnologia 3D han permés a l’equip de BIKES donar vida no solament als personatges principals, sinó, també al món en el qual es mouen. Per a inspirar-se en el disseny de les bicicletes es van prendre com a referència alguns dels models de Cannondale, una de les marques més prestigioses i innovadores dins del sector ciclista. En concret, el personatge de Speedy és una Cannondale Trigger, una bici de muntanya que compta amb un element únic de Cannondale: la forqueta de suspensió Lefty. El personatge de l’alcalde també va ser fruit de la inspiració en un model de la marca, la Cannondale SM 500, que en 1987 va marcar l’inici de les bicis de muntanya.

La coproducció BIKES ha unit per a aquesta ocasió a l’espanyola AnimationBikes AIE, el grup CVC de la Xina i l’argentina Aleph Mitjana. Després de l’històric acord de coproducció cinematogràfica signat en 2014, BIKES és la primera coproducció oficial entre Espanya i la Xina i marca el camí per a nous projectes entre tots dos països. El govern xinés ha valorat molt positivament la idea d’una ciutat habitada exclusivament per bicicletes pel missatge constructiu i de protecció del medi ambient.

Mitjançant aquest cicle, *Kinépolis i l’Ajuntament de Paterna, amb el suport de ConsultiaTravel, pretenen consolidar la connexió entre València i els principals noms que integren el cinema espanyol a través de diferents preestrenes i presentacions especials.