Dins de la seua programació de presentacions de les pel·lícules espanyoles més importants de l’any, els cinemes Kinépolis València acolliran dimecres que ve, 25 de setembre la preestrena de “El crack zero”, la pel·lícula amb la qual José Luis Garci tanca la trilogia iniciada en 1981 amb la mítica El crack.

La projecció estarà presentada pels dos protagonistes, Carlos Santos (guanyador del Goya al millor actor revelació per l’home de les mil cares) i Miguel Ángel Muñoz (Sense identitat, Presumpte culpable), els qui donen vida respectivament a l’inspector Germán Areta i el seu ajudant “El Moro”, interpretats en les pel·lícules originals per Alfredo Landa i Miguel Rellán.

La història, escrita pel mateix Garci al costat de Javier Muñoz i filmada en blanc i negre fidel a l’estil dels dos títols anteriors, recrea una Gran Via completament diferent a la que podem veure en l’actualitat. “Encara que en 2012 vaig prendre la decisió de no tornar a dirigir ni escriure guions (…) de sobte, em va ocórrer el que a Bond: neversayneveragain. El motiu de la meua volta arrere va ser una llarga conversa amb la meua volguda Maite Imaz, vídua de Areta, d’Alfredo Landa Areta, que així es deia el meu amic. Maite –que lamentablement tampoc està ja- em va animar a tancar la trilogia dels Cracks.” – explica Garci sobre el per què d’aquesta pel·lícula.

Madrid, anys 70. Sis mesos després del suïcidi del famós sastre Narcís Benavides, una misteriosa i atractiva dona casada visita a Germán Areta, prestigiós expolicia de la Brigada Criminal i ara detectiu privat, perquè inicie una investigació exhaustiva sobre el cas. La dona està convençuda que el sastre, que a més era el seu amant, va ser assassinat. Encara que el seu instint li diu a Areta que la gent només mata per amor o per diners, anirà descobrint que hi ha més motius, i més d’un sospitós, per a llevar d’al mig a la víctima.

La pel·lícula, que arribarà a les pantalles el divendres 6 de setembre, és una producció de Nickel Odeon amb la participació de TVE, Movistar+ i Tretze TV. La distribució nacional és a càrrec de Filmax.

Mitjançant aquest cicle, Kinépolis i l’Ajuntament de Paterna, amb el suport de ConsultiaTravel, pretenen consolidar la connexió entre València i els principals noms que integren el cinema espanyol a través de diferents preestrenes i presentacions especials.