La IV edició del Festival de Cinema Antonio Ferrandis de Paterna premiarà la trajectòria laboral de l’actriu Carmen Machi en la gala inaugural que tindrà lloc a l’auditori dedicat a la memòria de l’actor el dissabte 19 d’octubre.

Però aquest no serà l’únic plat fort d’un festival que arranca el dimecres 16 d’octubre (data que coincideix amb la mort d’Antonio Ferrandis), ja que aqueix mateix dia els cinemes Kinépolis acullen a les 19.15 hores la preestrena en exclusiva de la pel·lícula espanyola “L’assassí dels capritxos”, amb la presència i presentació a càrrec del director Gerardo Herrero i la protagonista Aura Garrido.

Seguint amb el programa d’actes del certamen, el dijous 17 es projectaran als cinemes Kinépolis els deu curtmetratges finalistes de l’edició de 2019. El jurat proposat per a la valoració dels mateixos i la designació de guanyadors el componen Carles Alberola (actor, dramaturg i cineasta), la directora Eva Vizcarra i la productora audiovisual, Paloma Mora.

El divendres 18, el Festival “es va de festa”. En concret a la discoteca del Grup Salamandra Mya (el club de l’Umbracle, al costat de l’Avinguda Antonio Ferrandis de València) per a projectar la cinta El Desenterre (2018), rodada a València i reconeguda com a millor pel·lícula en els I Premis de l’Audiovisual Valencià. L’hora prevista és les 18.00 i, posteriorment, se celebrarà un col·loqui a càrrec del director Nacho Ruipérez, el productor Ximo Pérez i els actors Jan Cornet i Cristina Perales, moderat pel periodista Álvaro G. Devís.

Després de la trobada amb el públic, la discoteca del Grup Salamandra oferirà una sessió ambientada en “la bona música”—apunten els responsables de la sala—, de la “Moguda Valenciana” (moviment sociocultural de l’època en la qual s’ambienta El desenterre).

El dissabte 19, dia gran del festival i en el qual s’entrega el premi honorífic, el programa començarà a les 19 hores en el Teatre Antonio Ferrandis amb la projecció de la pel·lícula La porta oberta (2016), protagonitzada per Carmen Machi, qui presentarà la cinta davant el públic assistent.

A les 22 hores, està previst que comence la Gala de lliurament dels Premis Antonio Ferrandis 2019 als curtmetratges guanyadors i a l’actriu Carmen Machi, Premi d’Honor de la IV edició per la seua trajectòria cinematogràfica i televisiva. L’acte estarà presentat pels actors valencians Omar Ruiz i Mary Porcar.

El diumenge 20, últim dia del certamen, serà el dedicat a la pel·lícula “Dolor i Gloria”, que ha posat en el mapa enguany a Paterna. En aquesta jornada es realitzarà un recorregut especial per les coves, escenari de la pel·lícula, a les 12 hores, en el qual estarà present l’actriu Nora Navas.

Finalment, a les 18 hores, en el Teatre Antonio Ferrandis, es projectarà la pel·lícula, precedida d’un breu col·loqui amb l’actriu, moderat pel periodista Mikel Labastida.