La IV edició del Festival de Cinema de Paterna ha arrancat aquest matí amb la inauguració, en el Gran Teatre, d’una galeria sobre la vida i filmografia de l’actor Antonio Ferrandis.

A més, a la vesprada, l’actriu Aura Garrido i el director, Gerardo Herrero presentaran la seua última pel·lícula “El asesino de los caprichos”, un thriller policíac que mescla el suspens amb el món de l’art.

El dijous 17 d’octubre a les 18 h en el Gran Teatre, es projectaran els deu curtmetratges finalistes que competiran per alçar-se amb el primer premi del concurs d’aquesta edició en cada categoria.

Per altra banda, el divendres 18 d’octubre, s’ha organitzat una jornada basada en la “Moguda Valenciana” en la discoteca Mya (el club de l’Umbracle, al costat de l’avinguda Antonio Ferrandis de València). L’esdeveniment començarà a les 18 h amb la projecció de “El Desentierro”, rodada a València i reconeguda com a millor pel·lícula en els I Premis de l’Audiovisual Valencià.

Finalitzada la projecció de la pel·lícula se celebrarà un col·loqui a càrrec del seu director Nacho Ruipérez, el productor Ximo Pérez i els actors Jan Cornet i Cristina Perales, moderat pel periodista Álvaro G. Devís.

Després de la trobada amb el públic, la discoteca del Grup Salamandra oferirà una sessió ambientada en la Moguda Valenciana, moviment sociocultural de l’època en la qual s’ambienta la pel·lícula.

El dissabte 19 d’octubre, el festival es vestirà de llarg per a celebrar la Gala de lliurament de premis a les 22 h, on a més de premiar als curts guanyadors, s’entregarà el Premi Especial “Antonio Ferrandis” a l’actriu Carmen Machi com a reconeixement a la seua carrera.

Prèviament, a les 19 h, l’actriu presentarà la projecció de la pel·lícula “La puerta abierta” en la qual Machi és protagonista.

El festival posarà el punt i final, el diumenge 20 d’octubre amb un dia dedicat a la pel·lícula “Dolor i Gloria”, que ha posat en el mapa enguany a Paterna.
A les 12 h del matí, es realitzarà un recorregut especial per les coves, escenari de la pel·lícula, en el qual estarà present l’actriu Nora Navas.

Finalment, a les 18 hores, en el Teatre Antonio Ferrandis, es projectarà la pel·lícula, precedida d’un breu col·loqui amb l’actriu, i que estarà moderat pel periodista Mikel Labastida.