Dins de la programació del Festival de Cinema de Paterna “Antonio Ferrandis”, de presentacions de les pel·lícules espanyoles més importants de l’any, els cinemes Kinépolis València acolliran divendres que ve, 11 d’octubre la preestrena de “El silenci de la ciutat blanca”, l’últim treball de Daniel Calparsoro basat en el best-seller d’Eva García Sáenz de Urturi i protagonitzat per Javier Rey, Belén Rueda i Aura Garrido. La projecció estarà presentada pel propi realitzador, responsable de títols tan coneguts com Salt al buit, Invasor, Cent anys de perdó o L’avís.

“El silenci de la ciutat blanca” és l’adaptació cinematogràfica de la novel·la homònima, primera part del fenomen literari de la Trilogia de la ciutat blanca (Planeta), escrita per Eva García Sáenz de Urturi i que ha conquistat a més d’1.000.000 de lectors a Espanya.

Vitòria, 2019. Els cadàvers d’un xic i una xica de vint anys apareixen nus en la cripta de la Catedral Vella. Unai López d’Ayala, un inspector expert en perfils criminals, ha de caçar a l’assassí ritual que porta terroritzant a la ciutat des de fa dues dècades. La successió imparable de crims i una investigació policial que es torna cada vegada més personal portaran al límit a Unai, enfrontant-lo a un assassí camaleónico i despietat que podria estar més prop del que creia.

La pel·lícula, que arribarà a les pantalles el divendres 25 d’octubre, és una producció d’Atresmedia Cinema, Rodar i Rodar, Silenci ciutat blanca AIE i HUGO P27 amb la participació d’Atresmedia, Movistar+, EITB i Netflix. La distribució nacional és a càrrec de DeAPlaneta.

Mitjançant aquest cicle, Kinépolis i l’Ajuntament de Paterna pretenen consolidar la connexió entre València i els principals noms que integren el cinema espanyol a través de diferents preestrenes i presentacions especials.