Dilluns que ve, 30 d’octubre, el Festival de Cinema de Paterna acollirà, als cinemes Kinépolis de la ciutat, la preestrena de “Saben aquell”, la nova pel·lícula del cineasta David Trueba, que recull les vivències dels primers anys de carrera del llegendari humorista Eugenio. La presentació serà a càrrec del propi realitzador, responsables de títols com “La xiqueta dels teus ulls”, “Soldats de Salamina” o “Viure és fàcil amb els ulls tancats”, que li va valdre dos Goyas.

Signen el guió de la cinta Trueba i Albert Espinosa, a partir dels llibres “Eugenio” i “Saben aquell que diu”, escrits per Gerard Jofra, fill del popular còmic. La pel·lícula compta amb un repartiment de luxe, encapçalat pels guanyadors del Goya David Verdaguer, que encarna a Eugenio, i Carolina Yuste, que dona vida a la primera dona de l’humorista, Conchita. La cinta arribarà als cinemes l’1 de novembre.

“Saben aquell” ens trasllada a la Barcelona de finals dels 60, en el moment en el qual el llavors joier Eugenio Jofra i Conchita es coneixen i enamoren en un autobús de línia. Eugenio aprén a tocar la guitarra per a acompanyar a Conchita en la seua carrera musical, i fundaran el grup “Els dos”.

Quan Conchita ha d’absentar-se durant dues setmanes, convenç a Eugenio que porte les actuacions a cap ell només. En tornar, Eugenio s’ha convertit en un fenomen de l’humor underground. A poc a poc, entre els dos construiran al personatge: les ulleres, la camisa negra, el tamboret, els cigarrets i el got de tub. Prompte es convertirà en un èxit inesperat en una Espanya deprimida que busca desesperadament riure’s amb eixe singular còmic que comença tots els seus acudits amb ‘Saben aquell…’