Dimecres que ve, 8 de novembre, el Festival de Cinema de Paterna acollirà, als cinemes Kinépolis de la ciutat, la preestrena del favor, una hilarant comèdia dirigida per la guanyadora d’un Goya Juana Macías (Fuimos canciones). La presentació serà a càrrec de dues dels actors principals de la cinta: Diego Martín (Un novio para mi mujer) i Alfonso Bassave (Amar es para siempre).

Els Gallardo, una família rica i respectada, protagonitzen una inesperada història de venjança en “El favor”. Els germans Teresa, Benja i Aura tornen al poble en assabentar-se de la defunció de la seua tata, Amparito, que ha sigut com una segona mare per a ells. Allí es retroben amb Tomás, el fill de la difunta. El que no esperen és que l’última voluntat de Amparito fora ser enterrada en el panteó familiar. Després de negar-se a complir aquest favor, reben el llegat de Amparito: unes cartes en les quals la família trobarà una venjança en forma de draps bruts i veritats feridores que faran que tot ix-te per l’aire.

Completen el repartiment de la pel·lícula intèrprets de la talla d’Inma Cuesta, Gonzalo de Castro, Sara Sálamo, Pere Ponce i Isabel Ordaz. La cinta arribarà als cinemes el 10 de novembre.

Les Preestrenes del Festival Antonio Ferrandis, organitzats per l’Ajuntament de Paterna i Kinépolis amb el suport de Consultia Travel, pretenen consolidar la connexió entre València i els principals noms que integren el cinema espanyol. El mes de gener passat, el cicle de preestrenes va iniciar la seua setena temporada consecutiva i en 2023 ha comptat ja amb esdeveniments dedicats a les pel·lícules El Cuco, La Ternura, Alimañas o Saben aquell.