L’actor Nacho Fresneda rebrà el dissabte 15 d’octubre el Premi Antonio Ferrandis en el marc del Festival de Cinema de Paterna, que celebrarà la seua primera edició entre el 14 i el 16 d’aquest mes d’octubre.

Amb aquest guardó, l’Ajuntament de la localitat pretén reconèixer la trajectòria de diferents personalitats valencianes del cinema i la televisió.

Fresneda (València, 1971) és en l’actualitat un dels rostres més coneguts de la petita pantalla gràcies al seu paper d’Alonso de Entrerríos en la sèrie El Ministeri del Temps.

No obstant això, la seua trajectòria consta també de diverses representacions teatrals i pel·lícules com a Tramvia a la Malvarrosa, Atlas de la geografia humana o l’encara inèdita Amar.

En televisió ja va obtenir un gran reconeixement per la seva interpretació del Dr. Manuel Aimé en Hospital Central, i també és un consumat actor de doblatge.

Com a colofó a aquest homenatge, el festival projectarà la pel·lícula La tarara del chapao (2000), on Nacho Fresneda va compartir cartell amb el mateix Ferrandis en l’últim treball de l’actor paterner abans de la seua defunció.