L’Ajuntament de Paterna està preparant la Ruta de les Coves que el director de cinema Pedro Almodóvar retrata en la seua última pel·lícula “Dolor y gloria”.

Així ho ha anunciat hui l’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo després de la reunió celebrada amb els responsables de l’àrea de Cultura i Turisme per a concretar els detalls d’aquest recorregut per aquestes emblemàtiques i característiques edificacions paterneres.

La Ruta de les Coves de ‘Dolor y gloria’, com ja s’ha batejat a l’itinerari, permetrà als visitants descobrir aquestes peculiars construccions on se situen bona part dels escenaris de la pel·lícula d’Almodóvar, conéixer detalls del rodatge i com vivien molts paterneros a principis del segle XIX.

El primer edil ha recordat que, a pesar que les coves procedeixen d’una època bastant humil, hui dia, a Paterna, dir que eres covero o covera és tot un orgull i fins conté cert pedigrí.

Referent a això, Sagredo també ha recordat que l’Ajuntament està treballant ja en el projecte de redisseny, regeneració i condicionament de l’entorn protegit de les coves i la Torre, que preveu una inversió pròxima als 2 milions d’euros, amb el qual l’equip de govern socialista pretén posar en valor tot aquest entorn protegit de 10.000 m2 convertint-lo en l’espai històric i cultural de referència de Paterna concebut per al gaudi, passeig i esbarjo de tots els veïns i veïnes.

I és que les coves de Paterna, algunes d’elles encara habitades en l’actualitat, estan catalogades com a Bé d’Interés Cultural.