programacion-festival-cine-paterna-2020

El Festival de Cinema Antonio Ferrandis de Paterna, que se celebrarà del 15 al 18 d’octubre, es consolida amb la celebració de la seua V edició, durant la qual es projectaran diferents títols rodats en escenaris de la Comunitat Valenciana, com La boda de Rosa, El Olivo, La Banda o La mort de Guillem, protagonitzada pel paternero Jany Collado.

En aquesta nova cita del certamen, l’actor Javier Gutiérrez rebrà el Premi d’Honor en reconeixement a la seua carrera professional, en la qual consten títols com La isla mínima, El autor o Campeones, entre molts altres.

La Gala de lliurament de premis, que estarà subjecta als protocols anti-covid recomanats per les autoritats sanitàries, se celebrarà el dissabte 17 d’octubre en el Gran Teatre Antonio Ferrandis, i serà presentada per la periodista valenciana Carolina Ferre.

Seguint amb el programa d’actes del certamen, el dijous 15 a les 11 hores es projectaran en el Gran Teatre Antonio Ferrandis els deu curtmetratges finalistes de l’edició de 2020.

El divendres 16, a les 11 hores, es projectarà el film La mort de Guillem, mentre que a la vesprada se celebrarà el col·loqui “El futur de les dones en el panorama audiovisual”, amb la participació de l’actriu María Maroto, la productora Marifé de Rueda, la guionista María Mínguez i la directora del Festival La Cabina Sara Mansanet, que estarà moderat per la periodista Ana Mansergas. Després del col·loqui, a les 20 hores, es projectarà la pel·lícula La boda de Rosa, que compta amb la presència de Maroto en el seu repartiment.

El dissabte 17 el programa començarà a les 18.30 hores amb la projecció de la cinta El Olivo, que serà presentada per l’actor Javier Gutiérrez. A les 21 hores començarà la Gala de lliurament dels Premis Antonio Ferrandis 2020 als curtmetratges guanyadors i al mateix Gutiérrez, reconegut amb el Premi d’Honor d’aquesta V edició.

El diumenge 20, últim dia del certamen, se celebrarà a les 17.30 hores un concert a càrrec de la Banda Simfònica del Centre Musical Paternense, en el qual s’interpretarà música de cinema i, també de sèries com a Verano Azul.

Finalment, a les 19 hores, en el Gran Teatre Antonio Ferrandis, es projectarà la pel·lícula La Banda, precedida d’un breu col·loqui amb participació del seu director i dos dels actors, conduït pel periodista Mikel Labastida.