El Festival de Cinema de Paterna Antonio Ferrandis avança la seua celebració del mes d’octubre al mes de febrer per a fer-lo coincidir amb l’aniversari del naixement de l’actor, que es commemora cada 28 de febrer.

D’aquesta manera, la VIII edició del Festival tindrà lloc del 22 al 25 de febrer. Per a aquestes dates, s’ha programat un calendari d’activitats que inclouen projeccions de curts i pel·lícules, col·loquis, animació infantil i com no, la Gala de lliurament de premis.

La programació del festival s’iniciarà el dimecres, 22 de febrer, amb la projecció dels deu curts finalistes del concurs de curtmetratges a les 19.00 hores en el Gran Teatre Antonio Ferrandis, on també es projectarà el dijous, 23 de febrer, a les 19.00 hores la pel·lícula Lo Imposible.

El divendres, 24 de febrer, es projectarà el film valencià El Agua per a públic juvenil a les 10.30 hores i, a la vesprada, es realitzarà un col·loqui cinèfil a les 19.00 hores, que precedirà la projecció de la pel·lícula Vasil.

L’últim dia, dissabte 25 de febrer, s’iniciarà a les 11.30 hores amb animació infantil i la projecció especial de Superlópez. Als cines Kinépolis Paterna es podrà gaudir del llargmetratge El far de les orques a les 18.00 hores. Aqueixa mateixa nit a les 21.30 hores tindrà lloc la Gala del Festival en el Gran Teatre Antonio Ferrandis.

A més, el certamen ja ha obert la convocatòria per al concurs de curtmetratges, que compta amb dues categories, Millor curt de ficció i Millor director/a jove, cadascuna d’elles dotada d’un premi de 1.500 euros i un trofeu. Es farà lliurament dels mateixos en la gala del pròxim 25 de febrer en el Gran Teatre Antonio Ferrandis.

Podran participar totes aquelles persones que hagen produït un curt a partir de l’1 d’agost de 2021, amb una duració màxima de 25 minuts, podent inscriure’s cada participant amb una única obra.

Els treballs es podran presentar fins al dia 16 de febrer, a través de la Plataforma MOVIBETA, o bé en un DVD físic per correu o personalment dirigit a l’empresa municipal Gestió i Serveis de Paterna, situada en carrer Charles Robert Darwin, núm. 2 (Paterna, València).