El Festival de Cinema Antonio Ferrandis, que se celebrarà del 20 al 22 d’octubre, ha organitzat un concurs de curtmetratges dividida en dos categories, una orientada al gènere de ficció i de temàtica lliure, i una segona que premiarà els jóvens realitzadors dirigit a menors de 25 anys i residents a la Comunitat Valenciana amb premis de 1.500 euros per a cada guanyador.

En eixe sentit, la regidora de Cultura, Paqui Periche, hi ha assenyalat la seua voluntat que “esta convocatòria servisca per a reivindicar el valor de les produccions locals, amb especial reconeixement als jóvens creadors“, i en eixa línia, ha explicat que el Festival va nàixer amb l’objectiu de “servir com a plataforma de difusió de creadors -los i de pel·lícules que tinguen vincles amb la Comunitat Valenciana“.

El termini d’inscripció dels treballs serà del 5 de maig al 15 de juny, i només s’admetran obres inèdites, produïts a partir de l’1 de gener de 2016. Els participants hauran d’acompanyar la còpia del seu treball amb una fotocòpia del DNI i el formulari d’inscripció degudament omplit, que trobaran en la web oficial del festival, www.festivalantonioferrandis.es.

L’entrega dels curts podrà fer-se personalment en el Gran Teatre Antonio Ferrandis, situat en el número 4 del carrer Exércit Espanyol de Paterna, o través de la plataforma digital MOVIBETA.

“Quant a les condicions tècniques dels treballs que es presenten, hauran de tindre una duració màxima de vint minuts, incloent crèdits, i oferir les condicions de qualitat necessàries per a poder ser projectats durant el festival. A més hauran de presentar-se en versió original i en el cas que l’idioma siga diferent de les dos llengües cooficials, és a dir castellà o valencià, haurà d’acompanyar-se de subtítols.

Finalment, la regidora Periche, hi ha assenyalat que “de entre tots els treballs que es presenten, un jurat format per especialistes del món del cine, s’encarregarà de seleccionar tant els curtmetratges finalistes com els guanyadors, que seran projectats durant el festival” .