El Festival de Cinema Antonio Ferrandis va posar anit el passador d’or a un intens cap de setmana amb la projecció de la pel·lícula “Volver a empezar” en reconeixement a la carrera de l’actor paternero.

El Festival, que va donar començament el divendres al matí amb una visita als Estudis Galàxia de la localitat i la presentació de l’exposició Antonio Ferrandis: Una vida de cine, ha tingut un gran acollida entre els veïns i veïnes de Paterna, així com visitants de fora que es van acostar per a disfrutar de les activitats i projeccions que van omplir el Gran Teatre de Paterna.

La gala inaugural va comptar amb la presència de l’actor Félix Gómez i del director alacantí Jorge Torregrossa  que va presentar les seues pel·lícules “Fin” i “La vida inesperada” que es van projectar en sessió doble després de la cerimònia.

En esta primera edició, el Premi Antonio Ferrandis va recaure en l’actor valencià Nacho Fresneda, que després d’arreplegar el premi va donar pas a la projecció de “La tarara del chapao”, la cinta que va rodar l’any 2000 i que va comptar amb una aparició especial a càrrec del mateix Ferrandis. Durant la gala, l’actor va estar acompanyat per l’actriu Marta Belenguer i el director Sergio Vilanova.

A més el festival va comptar amb diferents xarrades com la del director del Berlanga Film Museum, Rafael Maluenda que va parlar de la relació entre Ferrandis i Berlanga per a introduir una projecció especial de Plácido, una de les tres pel·lícules que Ferrandis va rodar a les ordes del gran cineasta valencià. També el director guanyador de tres premis Goya Mariano Barroso, va impartir una classe magistral va presentar un passe de la seua pel·lícula “Lo mejor de Eva”, filmada a València en 2001. A més van tindre lloc taules redones sobre les perspectives professionals dels intèrprets valencians, en la que van intervindre els actors Sergio Caballero i Juli Mira i les actrius Marta Belenguer, Inma Sancho i Lola Moltó, o sobre cine low cost, amb la participació del director paternero del western “Nubes Rojas”, guanyador del premi del públic en el Festival Internacional de Westerns d’Almeria.