La concejala de Tradicions, Cultura i Foc, Paqui Periche de l’Ajuntament de Paterna, ha donat a conéixer les 10 obres finalistes del concurs de curtmetratges del Festival de Cinema Antonio Ferrandis, que se celebrarà entre l’11 i el 16 d’octubre en el municipi.

Tal com ha explicat la regidora “enguany s’han presentat un total de 288 curts dels quals un jurat especialitzat ha seleccionat els deu títols que competiran per portar-se el premi en cada categoria, i que està valorat en 1.500 euros”.

Així, els finalistes de la categoria Ficció són ’72%’ de Lluis Quilez, ‘Cunetas’ de Pau Teixidor, ‘La última virgen’ de Bárbara Farré, ‘Uno’ de Javier Marco i ‘Silencio por favor’ de Carlos Villafaina.

Per la seua part, els finalistes en la categoria de Jove Realitzador/a són ‘El Diañu’ de Samuel Fernandi Martínez, ‘LifeTime’ de Ramón Mascarós y Carlos Escutia, ‘Nouvelle Cuisine’ de Manuel Reyes Halaby, ‘Uroboros’ de Ulises Pistolo Eliza i ‘The Kiss’ de Adriano Candiago.

Dins de la programació del Festival, els curtmetratges finalistes es projectaran el dijous 11 d’octubre, a les 18 hores a la sala 13 de Kinepolis.

A més, els curts guanyadors es coneixeran en la Gala de Premis que se celebrarà el dissabte 13 d’octubre, a les 22 hores, en el Gran Teatre Antonio Ferrandis i en la qual també es premiarà a l’actor Hugo Silva per la seua trajectòria professional.

El jurat encarregat de triar tant als finalistes com als guanyadors, està compost per professionals del panorama audiovisual valencià com són els directors Susi Gozalvo i Nacho Ruipérez i la realitzadora i productora televisiva Carolina Vegas.