Tots els curtmetratges es projectaran el dijous 19 d’octubre a les 18h als Cines Kinépolis. Entrada lliure fins a completar aforament.

FINALISTES MILLOR FICCIÓ ESPANYOLA

CERDITA de Carlota Pereda:

Sara és una adolescent amb problemes d’obesitat que viu atemorida per les burles d’unes mocoses, de vacances al seu poble. Ni tan sols Claudia, amiga de la infància, ix en la seua defensa quan li assetgen davant un desconegut i li roben la roba en la piscina. El llarg camí de tornada marcarà el que li quede de vida.

LA LLORONA de Ismael Olivares:

Any 1936. Inés naix. El seu plor és incessable. Té un do. Un do que no ha d’utilitzar. Any 1969, ha viscut el més amarg dels homes des del seu naixement, però ja està cansada. Es troba a la vora de fer el que no ha de fer. Una mica del que, potser, es penedeix tota la seua vida.

LA OCTAVA DIMENSIÓN de Kike Maíllo

Una reeixida escriptora de novel·les de misteri, Olga Calderón, imparteix una classe magistral sobre les dimensions que configuren un relat. L’escriptora utilitza a manera d’il·lustració una història per a la qual es crea un alter ego. La història gira al voltant d’un tràgic succés: un accident de cotxe. A mesura que Olga vaja revelant les diferents dimensions de la ficció, anirà revelant també les incògnites d’un relat que fascinarà als seus alumnes per complet. Un relat que es construeix a través de les 8 cares de la veritat.

ROSENWOHL de Miguel Llorens:

August és ferroviari i cada dia rep, en la seua caseta de control, una trucada que li indica quan ha d’efectuar el canvi de via, però un dia succeeix alguna cosa…

TRANSCONSCIENCIA de Yelitó – (Ángel Pascual):

Quan es troben la consciència i la consciència.

 

FINALISTES MILLOR JOVE REALITZADOR/A

EL LLIBRE – Francesca Català:

Una bibliotecària està avorrida asseguda en el seu escriptori fins que un llibre cau de la prestatgeria i trenca amb la seua monòtona jornada.

ESTATE TRANQUILO – Jesús Díaz Morcillo:

Estigues tranquil van ser les dues últimes paraules de la meua mare abans de morir.

FJALBÖ – David Goñi I Alberto Gutiérrez:

Recorda: Pas 1: comprove que totes les peces es troben en la caixa i munte la taula seguint les instruccions. Pas 2: faça un ús correcte de la seua taula. Pas 3: no ens fem responsables de les implicacions sentimentals que desenvolupe amb la taula.

HELADO DE MENTA – Cristina Díez-Madroñero:

és una història que ens introdueix per una nit en el món d’Eli, una jove fascinada per les curtes distàncies que discorren entre el real i el fictici, el plaent i el dolorós, el viscut i el somiat. Durant una nit, de trànsit cap a l’altre costat de les disjuncions que la mouen, l’acompanyem per algunes de les directrius del seu alter ego, Merche.

LOS ÚLTIMOS MINUTOS – Bora Barroso Cámara:

En un món post-apocalíptic, Elena, una mare supervivent, serà portada al límit fins al punt d’haver de matar per primera vegada en la seua vida per a sobreviure.