El curtmetratge d’animació LifeTime de l’escola Primer Frame va guanyar el Premi a Jove Realitzador/a i el curt “Uno” de Javier Marco, el Premi a Millor Ficció

El Gran Teatre de Paterna va acollir el dissabte a la nit la Gala de Premis del Festival de Cinema “Antonio Ferrandis” presentada per les periodistes Mariola Cubelles i Ana Mansergas, i a la qual van assistir al voltant de 400 persones.

Uno, de Javier Marco va ser el curtmetratge guanyador en la categoria de Ficció Espanyola i els estudiants de l’escola valenciana d’animació Primer Frame, es van alçar amb el Premi a Jove Realitzadora pel seu curt LifeTime, en la tercera edició del concurs de curtmetratges del festival, al qual es van presentar més de 280 treballs.

Durant el seu discurs de clausura, l’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, va aprofitar la seua intervenció per a reivindicar el paper de totes les administracions públiques en la defensa i foment de la cultura i del cinema espanyol. I en aqueix sentit va reconèixer el compromís de l’equip de govern, de la ciutat per “impulsar iniciatives com aquest Festival, que vol servir plataforma d’oportunitats per a joves talents i de reconeixements per als ja consagrats”.

Per la seua banda, Hugo Silva va recollir el Premi a la seua trajectòria de mans del seu company Nacho Fresneda, guanyador del mateix guardó en la primera edició del Festival.

L’actor va rebre el premi pels seus papers en mítiques sèries televisives com “Los hombres de Paco” o pel·lícules com “Las brujas de Zugarramurdi” d’Álex de la Iglesia, “Lo contrario al amor” de Vicente Villanueva, o “Dioses y Perros” dels directors David Marqués i Rafa Montesinos, pel·lícula que es va projectar prèvia a la gala.

Hugo Silva, va agrair el premi al Festival, i va aprofitar per a animar a “totes aquelles persones que senten la necessitat d’expressar-se artísticament, que aposten i s’arrisquen, perquè us necessitem per a continuar creant noves històries que contar”.