Dins de la programació de presentacions de les pel·lícules espanyoles més importants de l’any, el Festival de Cinema de Paterna acollirà divendres que ve 5 de juliol la preestrena de “El conte de les mosteles”, la nova comèdia de Juan José Campanella.

La projecció, que se celebrarà als cinemes Kinepolis, estarà presentada pel propi realitzador, responsable d’alguns dels títols més importants del cinema argentí contemporani, com El mateix amor, la mateixa pluja, El fill de la núvia, Lluna de Avellaneda o El secret dels seus ulls, aquesta última guanyadora de l’Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa.

“El conte de les mosteles” és una entretinguda comèdia negra que retrata a la societat a través dels ulls d’una gran actriu de l’època daurada del cinema, un actor en l’ocàs de la seua vida, un guionista cinematogràfic frustrat i un vell director que conviuen entre riures i sarcasmes, recordant els bons temps que van passar quan l’èxit estava de la seua part. Són cínics, tramposos, perversos i adorables, i estan disposats a fer l’impossible per conservar el món que han creat en una vella mansió davant l’arribada d’uns joves que pretenen arrabassar-los tot pel que han lluitat durant anys.

La pel·lícula, que arribarà a les pantalles el divendres 12 de juliol, és una co-producció hispà-argentina de 100 Bars, Telefe&Viacom i Jempsa S.A.(l’Argentina) i Tornasol Films i Canàries Cinema 01 (Espanya) amb la col·laboració d’RTVE i Movistar+. La distribució nacional és a càrrec de Syldavia Cinema.

Mitjançant aquest cicle, Kinépolis i l’Ajuntament de Paterna, amb el suport de ConsultiaTravel, pretenen consolidar la connexió entre València i els principals noms que integren el cinema espanyol a través de diferents preestrenes i presentacions especials.