La tercera edició del Festival de Cinema Antonio Ferrandis de Paterna es presenta com la més participativa de totes les edicions, amb quasi 300 obres de realitzadors de tot el país que competiran per alçar-se amb el primer premi en les diferents categories del concurs de curtmetratges.

La regidora de Tradicions, Cultura i Foc, Paqui Periche que s’ha mostrat molt satisfeta amb l’alta participació, ha assenyalat que “la gran quantitat d’obres que s’han presentat reflecteix l’interés creixent entre els realitzadors pel nostre festival, que en aquesta tercera edició es consolida com una plataforma indispensable per a conéixer el treball de les promeses del cinema espanyol”.

En total, han participat 288 curtmetratges, la qual cosa suposa un augment del 40% respecte a la passada edició, dels quals la major part s’han presentat a la categoria de Ficció, de temàtica lliure i dirigida a realitzadors amb residència a Espanya. Tan sols un 10% dels treballs presentats han concorregut en la categoria de Jove Realitzador/a, enfocat a directors de fins a 25 anys.

Tal com ha explicat la regidora Periche, “de tots els curtmetratges, un jurat d’experts serà l’encarregat de preseleccionar els treballs finalistes, cinc de cada categoria que podran visionar-se als cinemes Kinepolis de Paterna, dijous que ve 11 d’octubre”.

Dita jurada estarà compost per Susi Gozalvo, productora i cineasta, directora de unes altres les pel·lícules “Trossos del meu” i “Zhao”, director valencià Nacho Ruipérez i la productora audiovisual, Carolina Vegas.