La IX edició del Festival de Cinema Antonio Ferrandis ha començat amb molt de sabor gràcies a l’hostaleria de Paterna, que va acompanyar la primera projecció del calendari d’actes programats.
Quatre establiments hostalers de Paterna – Restaurant Casa Toni, Restaurant El Timó, Bar Gabi i Bar Chequebó – han oferit una degustació gastronòmica després de la projecció de “Coets al carrer”, el primer capítol de la docuserie “Orígens”, produïda per la Federació d’Interpenyes de Paterna en col·laboració amb l’Ajuntament.
El restaurant Casa Toni va repartir el coet de La Cordà, un rotllet de Botifarra amb formatge de tovalló i salsa de peres al moscatell; el Restaurant El Timó va triar per a esta ocasió El Cohetón, una bomba de burrada empanada en pando amb escates de sal negra com la pólvora, amb dos salses, pesto i confitura de tomaca, i que en partir-la explota com un coet.
Així mateix, el Bar Gabi va optar pels Dimonis de Paterna, que consistixen en uns xoriços a l’infern, mentres que Pólvora Negra, un rodat paterner de bacallà anglés esmollat amb allioli de tinta negra, va ser la tapa amb la qual el Bar Chequebó va obrir el paladar als assistents que van desitjar compartir este primer primer acte, emmarcat en este esdeveniment cultural per a fomentar el cinema espanyol.