En la seua primera edició, el Festival de Cinema Antonio Ferrandis de Paterna comptarà amb la presència de dues dels realitzadors més destacats del cinema espanyol actual: Jorge Torregrossa i Mariano Barroso.

Nascut a Alacant i format a Nova York sota la tutela de Martin Scorsese, Torregrossa s’ha convertit en un dels valors més ferms de la nostra indústria gràcies als seus múltiples reconeixements com cortometrajista i a la seva gran capacitat per canviar de registre en les dues pel·lícules que ha dirigit fins hui: el drama apocalíptic Fi i la comèdia La vida inesperada.

Tots dos títols, rodats en gran part en escenaris de la Comunitat Valenciana, es projectaran la nit del divendres 14 en el Gran Teatre Antonio Ferrandis en un programa doble que serà presentat pel propi cineasta.

Per la seua banda, Mariano Barroso és un dels noms fonamentals del cinema nacional de les últimes dues dècades. Responsable d’obres tan reconegudes com El meu germà de l’ànima, Èxtasi, Els llops de Washington o Totes les dones, ha estat reconegut amb tres premis Goya i ha alternat l’adreça amb la seua activitat com a docent.

El diumenge 16, impartirà en el Gran Teatre la classe magistral “Adreça de cinema. Posada en escena i adreça d’actors”, amb accés lliure per als assistents.

A la vesprada, presentarà la projecció de la seua pel·lícula El millor d’Eva, filmada a la ciutat de València.