Dins de la seua programació de presentacions de les pel·lícules espanyoles més importants de la temporada, el Festival Antonio Ferrandis i els cinemes Kinépolis València acolliran aquesta vesprada la preestrena de “L’autor”, l’última pel•lícula de Manuel Martín Cuenca (La flaqueza del bolchevique, Caníbal) basada en la novel•la homònima de Javier Cercas i guanyadora del Premi de la Crítica en el passat Festival de Cinema de Toronto (TIFF).
La projecció estarà presentada pel propi director, responsable també de l’adaptació al costat del guionista Alejandro Hernández.
La pel·lícula, protagonitzada per Javier Gutiérrez, Antonio de la Torre i María León, comta la història d’Álvaro, un escriptor obsessionat amb escriure una gran obra literària. Per a aconseguir-ho, vas agafar a totes les escoles i tallers d’escriptura que troba, encara que en realitat manca de talent. En canvi, la seua dona publica un best-seller, la qual cosa provocarà una imminent ruptura.
En la seua nova i solitària vida, Álvaro imagina als seus veïns com a models per als seus personatges, i comença a visualitzar les seues vides per a poder plasmar conflictes reals en la seua història, sense importar si s’ha de ficar al llit amb la portera, espentar al seu veí immigrant a l’atur o enganyar a un ancià.
“El autor”, que arribarà a les pantalles demà divendres 17 de novembre, és una producció de Icónica Producciones, Lazona Films y La Loma Blanca PC distrubuida por Filmax.
Mitjançant aquest cicle, el Festival Antonio Ferrandis juntament amb els cinemes Kinépolis i l’Ajuntament de Paterna pretenen consolidar la connexió entre València i els principals noms que integren el cinema espanyol a través de diferents preestrenes i presentacions especials.