L’actriu espanyola Maribel Verdú rebrà el Premi Especial del Festival de Cinema de Paterna Antonio Ferrandis en la huitena edició del certamen, que se celebrarà del 22 al 25 de febrer, traslladant així les seues dates per a commemorar el naixement de l’actor paterner. Un reconeixement que abans han rebut intèrprets de la talla d’Antonio de la Torre, Adriana Ugarte, Javier Gutiérrez, Carmen Machi, Nacho Fresneda, Emma Suárez o Hugo Silva.

L’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, serà l’encarregat de fer lliurament del guardó el pròxim 25 de febrer en la gala que se celebrarà en el Gran Teatre Antonio Ferrandis, a l’actriu espanyola, que va començar la seua carrera als 13 anys i va començar a destacar després del seu paper en la pel·lícula “27 horas”.

Guanyadora de dos Goya pels seus papers en “Siete mesas de billar francés” i “Blancanieves”, Verdú també va rebre el Premi Nacional de Cinematografia en 2009. Durant els seus quasi quatre dècades de carrera artística, ha treballat a les ordres de cineastes tan prestigiosos com Francis Ford Coppola, Guillermo del Toro, Alfonso Cuarón o Fernando Trueba. Ara suma al seu palmarés el Premi Especial del Festival de Cinema Antonio Ferrandis de Paterna, que reconeix la seua impressionant trajectòria i la seua contribució al cinema espanyol.

Maribel Verdú ha actuat en més de setanta pel·lícules, i forma part de l’elenc d’actors protagonistes de “El asesino de los caprichos” i “El año de la furia”, dues de les pel·lícules preestrenades en Kinépolis en el marc del Festival de Cinema Antonio Ferrandis de Paterna. El pròxim estiu, serà una de les protagonistes de “The Flash”, primera aventura en solitari del famós superheroi de DC.