Centenars de realitzadors han presentat les seues obres per a participar en el concurs de curtmetratges del Festival de Cinema Antonio Ferrandis, que se celebrarà a Paterna en el mes d’octubre.

En total s’han presentat 211 treballs, dels quals 194 són curts de ficció espanyola, 12 treballs internacionals i 5 per a la categoria de jóvens realitzadors menors de 25 anys i residents en la Comunitat Valenciana.

Tal com hi ha assenyalat la regidora de Cultura Paqui Periche “estem molt satisfets amb la gran acollida que ha tingut el concurs, especialment tenint en compte que és la seua primera edició

A més la regidora Periche ha explicat que “será un jurat d’experts l’encarregat de preseleccionar els curtmetratges semifinalistes que es projectaran en la secció oficial del festival el pròxim mes d’octubre”.

Dit jurat estarà compost per Julio Martí, dramaturg, productor teatral, guionista i director de cine; Inma Sancho, actriu paternera que ha participat en reconegudes sèries com L’Alqueria Blanca o Amar és per sempre i estarà presidit per Rodolf Cirera, guionista i dramaturg premiat en dos ocasions amb el Max de Teatre.

Els treballs presentats a una de les dos categories en què es dividix el concurs de curtmetratges, gènere de ficció i jóvens realitzadors de la Comunitat Valenciana, podran optar als 1.500 euros del primer premi, “una quantia de les més elevades dels festivals cinematogràfics nacionals“, tal com ha apuntat Periche.