Paterna acollirà entre el 14 i el 16 d’octubre la celebració de l’I Festival de Cinema Antonio Ferrandis, una iniciativa promoguda per l’Ajuntament de la localitat i recolzada per família del recordat intèrpret.

El certamen, que tindrà la seua seu principal en el Gran Teatre que porta el nom de l’actor paterner, no només servirà per homenatjar la seua figura i el seu ampli llegat cinematogràfic, sinó també per posar en valor les produccions rodades en la nostra comunitat i als professionals valencians.

La programació del festival inclourà diferents títols de la filmografia de Ferrandis, a més de taules rodones, activitats lúdiques i projeccions exclusives.

Entre els cineastes convidats es troben l’alacantí Jorge Torregrossa (la pel·lícula del qual “La vida inesperada”, rodada entre València i Nova York, tindrà una passada especial) o el guanyador de dos Goya Mariano Barroso, que oferirà una classe magistral i presentarà davant el públic la seva cinta “El millor d’Eva”, també de producció valenciana.

El diumenge 16, alguns dels actors i actrius més destacats de la Comunitat Valenciana –entre ells Sergio Caballero, Juli Mira, Iris Lezcano o Cristina Perales– participaran en un col·loqui sobre la realitat de la professió, una trobada que explicarà també amb la presència del realitzador Sigfrid Monleón.

Finalment, el tribut a Ferrandis, al que assistiran alguns dels seus companys de trajectòria, servirà de colofó del certamen coincidint amb el dia en què es compleixen setze anys de la seua defunció.