Exposición Antonio Ferrandis

L’Ajuntament de Paterna ha inaugurat hui en el Gran Teatre l’exposició “100 anys” en la qual es ret homenatge a l’actor Antonio Ferrandis en el centenari del seu naixement.

La mostra, a l’obertura de la qual han assistit membres de la corporació municipal i familiars de l’actor, serveix, al seu torn, per a iniciar els actes de la sisena edició del Festival de Cinema que porta el seu nom que se celebra des de hui i fins al diumenge, 17 d’octubre.

“100 anys” és un recorregut per la carrera professional de Ferrandis, des de la perspectiva d’amics i companys del sector audiovisual com José Luis Garci, Berlanga o José Sacristán.

A través dels panells que conformen aquesta exposició, el director de l’oscaritzada Volver a Empezar narra com Ferrandis va interpretar l’escena que segurament els va valdre l’obtenció del premi cinematogràfic més important del món.

També Antonio Mercero reconeix la grandesa de l’actor paterner, dins i fora de la pantalla mentre que Berlanga recorda que la casualitat li va unir a Ferrandis en innombrables viatges de tren en els quals encara eren desconeguts.

La mostra, que es completa amb escenes cinematogràfiques i premis obtinguts per l’intèrpret paterner és – tal com ha explicat la regidora de Turisme, Cultura i Foc, Teresa Espinosa – “un nou reconeixement de la ciutat de Paterna a un dels seus veïns més volguts i se suma a uns altres com el mural exterior en honor a la seua carrera, el nom del Gran Teatre de la ciutat, el parc infantil El barco de Chanquete o Festival de Cinema Antonio Ferrandis, del qual iniciem ara la sisena edició”.

Antonio Ferrandis va collir nombrosos èxits com a actor i va participar en una gran quantitat de produccions teatrals, cinematogràfiques i televisives. Va tindre una vida professional molt activa i prolífera, i, malgrat això, sempre va mantindre la seua residència a Paterna, sent freqüent veure-li passejar pels seus carrers, participar de la vida social del municipi i assistir puntual a la processó del Santíssim Crist de la Fe.

“La seua vinculació i implicació amb la seua ciutat natal han incrementat l’afecte i respecte dels paterners i *paterneres cap a Ferrandis, Fill Predilecte de la Vila, i al qual sempre recordarem i homenatjarem”, ha destacat la regidora Espinosa.

A més, enguany, amb motiu del centenari del seu naixement, el Festival de Cinema ha entregat un Premi Honorífic a José Sacristán en reconeixement a un dels millors actors de la història d’Espanya que, a més, va ser gran amic de l’intèrpret paterner.

L’exposició, que conté també dos audiovisals i vitrines amb guardons i material personal de l’actor, està situada a la sala d’exposicions Josep Antoni Herrero “Jeroni” del Gran Teatre Antonio Ferrandis i podrà visitar-se fins al pròxim 23 d’octubre.