El director manxec va rodar algunes de les escenes del seu nou film en localitzacions del municipi

Els cinemes Kinépolis i l’Ajuntament de Paterna continúen apostant per les produccions nacionals a través de les Preestrenes del Festival de Cinema de Paterna “Antonio Ferrandis”. Demà es preestrenará ‘Dolor i Gloria’, la nova pel·lícula de l’oscaritzat director manxec, Pedro Almodóvar, el rodatge del qual va acollir la localitat el mes de juliol passat de 2018.

Dins de la programació de presentacions de les pel·lícules españoles més importants de l’any, els cines Kinépolis València acolliran demà ‘Dolor i Gloria’, protagonitzada per Antonio Banderas, Asier Etxeandía, Raúl Arévalo i Penélope Cruz, entre altres.

La pel·lícula s’estrenarà el divendres 22 de març en tots els cines espanyols i en ella apareix la localitat de Paterna, amb alguns de les seues icones més representatives com les seues coves i la seua Torre moruna, en la qual es van rodar diverses seqüències per al llargmetratge.

La vint-i-una pel·lícula del director narra una sèrie de retrobaments de Salvador Mallo, un director de cinema en el seu ocàs. Alguns d’ells físics, altres recordats: la seua infància en els anys 60, quan va emigrar amb els seus pares a Paterna, un poble de València a la recerca de prosperitat. El primer desig, el seu primer amor adult ja al Madrid dels 80, el dolor de la ruptura d’aquest amor quan encara estaba viu i palpitant, l’escriptura com a única teràpia per a oblidar l’inoblidable, el primerenc descobriment del cinema i el buit, l’incommensurable buit davant la impossibilitat de continuar rodant.

“Dolor i Gloria” parla de la creació, de la dificultat de separar-la de la pròpia vida i de les passions que li donen sentit i esperança. En la recuperació del seu passat, Salvador troba la necessitat urgent de narrar-lo, i en eixa necessitat, troba també la seua salvació.