Aquest matí els estudis Galàxia, situats a Paterna, han acollit el rodatge de l’última pel·lícula de Roberto Bueso, “Llenos de Gracia”, protagonitzada per Carmen Machi, actriu coneguda per títols tan reeixits com “Ocho apellidos vascos” o “La Tribu”.

El rodatge de la pel·lícula, que es desenvolupa en diferents localitzacions de la Comunitat Valenciana, va començar el passat 26 de juliol i finalitzarà el pròxim 10 de setembre i compta amb un equip tècnic i artístic majoritàriament valencià.

Al costat de Machi, l’actriu valenciana Paula Usero i part del repartiment han filmat en els estudis Galàxia diferents escenes de la pel·lícula que arribarà als cinemes el 8 de juliol de 2022 i en la qual també participen Pablo Chiapella (La que se avecina), Nuria González (30 monedas), Anis Doroftei (Dragonheart: corazón de fuego) Manolo Solo (Tarde para la ira) juntament amb un talentós grup de joves.

“Llenos de gracia” és el segon llargmetratge de Roberto Bueso després de la seua òpera preval La banda, amb la qual va debutar en 2019. La banda va participar en la Secció Oficial de la 22 edició del Festival de Màlaga, Cinema en Espanyol, i va estar nominada al Premi Especial dels Premis Feroz 2019. A més, la pel·lícula es va alçar amb tres Premis de l’Audiovisual Valencià i va obtindre huit nominacions.

Després del rodatge, actrius i director van compartir les seues impressions amb el Festival:
Carmen Machi que dóna vida a la Germana Marina va reconéixer que “aquesta és una pel·lícula amb un guió meravellós, molt ben escrit, en el qual els xiquets són els qui van escrivint la història. Per a mi estan sent uns companys estupends, dels quals s’aprén moltíssim”.

Per part seua, l’actriu valenciana Paula Usero que interpreta a la Germana Angelines va reconéixer la seua felicitat per rodar en la seua terra i va destacar “el feeling que s’estableix entre el meu personatge i el de Carmen, una actriu a qui sempre he admirat moltíssim i que per a mi és un exemple a seguir”.

També és valencià el director Roberto Bueso, que afronta la seua segona experiència després de la càmera després del seu debut en 2019 amb La Banda. “Tornar a treballar amb el mateix equip de professionals que em va acompanyar en la meua primera pel·lícula és tota una garantia, i et proporciona una tranquil·litat que evidentment no tens amb una òpera preval”. El cineasta també va destacar l’exhaustiu treball de cerca dels protagonistes, triats entre més de 2.000 aspirants. “Tots ells són xics especials, molt treballadors, i han format la seua particular família”.

Finalment, el productor Fernando Bovaira, qui ja va recolzar el debut de Bueso amb La Banda i per a qui Llenos de Gracia és “una història sobre la importància de l’educació i la transmissió de valors”, va ressaltar les possibilitats que actualment té la indústria cinematogràfica autòctona: “És el moment idoni perquè les institucions valencianes facen un pas avant i aposten, des de la defensa de la cultura pròpia però sense plantejaments excloents, per desenvolupar la indústria local i donar oportunitats als magnífics equips tècnics i artístics valencians”.