Un any més, Paterna es va convertir en una Ciutat de Cinema durant la gala de lliurament premis de la seua IX edició del Festival de Cinema Antonio Ferrandis celebrada este dissabte i en la qual l’actor Raúl Arévalo va trepitjar la catifa roja per a arreplegar el Premi Especial en reconeixement a la seua trajectòria cinematogràfica.

El Gran Teatre Antonio Ferrandis es va engalanar per a convertir-se en l’epicentre del cinema i la cultura, en una gala que va comptar amb el talent i la música dels Violincheli brothers, i que va tindre a Clara Castelló com a mestra de cerimònies.

L’actor i director Raúl Arévalo va rebre el Premi Especial Antonio Ferrandis, amb l’ovació d’un auditori ple. Per part seua, en el concurs de curtmetratges, en el qual van concórrer un total de 340 treballs, el Premi a la Millor Direcció Jove va recaure en Walking Fernando, de Max Mir. Mentres que el guanyador en la categoria de Millor Ficció va ser per a Ara torne, de Lucas Paulino i Gabe Ibáñez.

La gala va posar el fermall d’or a la novena edició del Festival, que enguany ha ampliat la seua programació durant deu dies i ha apostat per la presència del cinema i la cultura al carrer i que ha comptat amb el doble de projeccions respecte a la passada edició.