Dins de la seua programació de presentacions de les pel•lícules espanyoles més importants de la temporada, els cinemes Kinépolis València acolliran dijous que ve 9 de novembre el preestreno de “ORO”, l’última pel·lícula del guanyador de dos premis Goya Agustín Díaz Yanes (Nadie hablará de nosotras cuando hayamos muerto, Alatriste) basada en un relat inèdit d’Arturo Pérez-Reverte.
La projecció estarà presentada per dues dels seus protagonistes, Raúl Arévalo (La isla mínima, Tarde para la ira) i Óscar Jaenada (Camarón, Infierno azul).

Rodada en diferents localitzacions de Canàries, Andalusia, Madrid i Panamà, ORO és una aventura ambientada en el segle XVI i inspirada en les èpiques expedicions dels conqueridors espanyols Lope de Aguirre i Núñez de Balboa, els qui van cercar a través de la selva amazónica una ciutat llegendària que, segons es creia, estava feta completament d’or.

La pel·lícula retrata amb cruesa la violència existent tant en els esdeveniments com en les personalitats d’aquells espanyols que es van embarcar en el descobriment i la conquesta d’Amèrica, i en la permanent cerca del mític El Daurat.

ORO, que arribarà a les pantalles el divendres 10 de novembre, compta amb un espectacular repartiment compost també per Bárbara Lennie, Jose Coronado, Antonio Dechent, José Manuel Cervino, Luis Callejo, Juan José Ballesta, Andrés Gertrúdix, Diego París, Anna Castillo i Juan Carlos Aduviri, amb la col·laboració especial de Juan Diego. La pel·lícula és una producció Apache Films, Atresmedia Cine, Movistar+, Sony Pictures España y Tezutlan Films y está distribuida por Sony Pictures Releasing España.

Mitjançant aquest cicle, Kinépolis i l’Ajuntament de Paterna, amb la col·laboració de Grupo 374, Zas Visió i Viatges Turia, pretenen consolidar la connexió entre València i els principals noms que integren el cinema espanyol a través de diferents preestrenos i presentacions especials.